Džordž Martin: Serija “Igra prestola” nije bila dobra za mene, laknulo mi je kada se završila

0
Profimedia

Knjige koje su pružile narativnu osnovu za HBO-ovu seriju Igru prestola još uvek nisu završene, njihovi nastavici se i dalje očekuju. U intervjuu za The Observer, Džordž Martin, autor popularnih knjiga, priznao je da teško radio na svojoj verziji Vesterosa dok se serija emitovala, prenosi Mashable.

To je očigledan razlog zašto je Martin objavio svega jednu knjigu u periodu od osam sezona koliko se serija emotivala. Međutim, sada kada je serija konačno završena, pisac se dobro oseća povodom budućnosti “Pesme leda i vatre.”

“Mislim da serija nije bila dobra za mene. Umesto da me ubrza, ona me je usporila.”, rekao je Martin iskreno i dodao:

“Razmisljao sam – Bože, moram da završim knjigu. Napisao sam samo četiri stranice, a trebalo je da napišem 40.”

Međutim, autor i dalje ne navodi datum kada će naredna knjiga biti objavljena, ali priznaje da za njega predstavljalo pravo “oslobođenje” vratiti se na posao, a da mu serija ne visi iznad glave.

Martin se takođe, u potpunosti distancirao od internet komentara i priča oko toga šta bi moglo da bude prikazano u knjizi “Pesma leda i vatre”, iako zna šta će se desiti na kraju.

“Neke od teorija su tačne, a neke pogrešne. Sve će se saznati kada završim”, podvukao je Martin.

Martin izbegava da priča o finalu serije, piše Gardijan, ali je istakao da kraj televizijske adaptacije definitivno nema nikakvog uticaja na kraj koji će on napisati.

“Kako Rik Nelson kaže u jednoj od mojim omiljenih pesama, ne možeš da udovoljiš svima, tako da udovolji sebi”, rekao je Martin.