Džordž Buš čestitao pobedu Bajdenu: “Izbori su pošteni, rezultati jasni, a Džo dobar čovek koji ima mogućnost da ujedini našu zemlju…”

0
Profimedia

(Beta) – Bivši američki predsednik, republikanac Džordž Buš čestitao je danas Džozefu Bajdenu pobedu na predsedničkim izborima koje je označio kao “poštene i sa jasnim rezultatom”.

“Uprkos našim političkim razlikama, znam da je (demokrata) Bajden dobar čovek koji je dobio mogućnost da vodi i ujedini našu zemlju”, rekao je Buš koji je bio predsednik SAD od 2001. do 2009. godine.

Buš je dodao da rekordni odziv birača na izborima održanim 3. novembra svedoči o “dobrom zdravlju demokratije” u SAD.

“Predsednik Donald Tramp ima pravo da traži ponovno brojanje glasova i da podnese žalbu sudu i svi problemi će biti rešeni. Međutim, mislim da Amerikaci mogu da imaju poverenje u ove poštene izbore, čiji će integritet biti potvrđen i čiji je rezultat jasan”, dodao je Buš.

Američki mediji preneli su u subotu da je demokrata Bajden pobedio protivnika, republikanca Trampa pošto je prešao prag od 270 elektorskih glasova koliko je potrebno za pobedu.

Bajden je proglasio pobedu i dobija čestitke iz celog sveta, dok Tramp odbija da prizna poraz već navodi, bez konkretnih dokaza, da su izbori namešteni.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500