“Džordan nije bio najbolji ni osamdesetih, a kamoli svih vremena”: Ajzea Tomas nastavio da provocira neprijatelja

0
Foto: Profimedia

Tri decenija kasnije, jedna serija bila je dovoljan razlog da se ‘otkopaju ratne sekire’ i izgovore teške reči između Majkla Džordana i Ajzee Tomasa, velikih igrača i ljutih rivala na terenu i van njega. Počelo je devedestih, žestokim duelima i nepružanjem ruke Tomasa i ostalih igrača Detroita nakon završetka plej-of meča sa Bulsima. Džordan to nije zaboravio i Tomasa je u dokumentarnoj seriji “The Last Dance” – koja prikazuje Džordanovu poslednju sezonu u Bulsima – nazvao “gov..rom”, a potom je Ajzea optužio Džordana da zbog njega nije igrao za Drim tim na OI 1992. Tomas je sada nastavio sa provokacijama i rekao kako Majkla Džordana ne smatra najvećim košarkašem ikada, prenosi CBS.

“Kada stavite Džordana i čitav njegov tim Bulsa u osamdesete, on to ne može biti. Oni tada, svi zajedno, nisu bili baš uspešan tim”, rekao je Tomas.

“Oni jesu dominirali devedesetih, ali kada ih uporedimo sa Lejkersima, Pistonsima ili Seltiksima iz osamdesetih – svi su bili bolji od njih”, dodao je Tomas.

Tomas smatra da je NBA bila mnogo kvalitetnija tokom osamdesetih.

“U tom periodu ste imali četiri dominantne ekipe i pet šest dominanta igrača koja su osvajala titule. Boston sa Lerijem Birdom i Kevinom Mekhejlom, Filadelfiju sa Džulijusom Irvingom i Lejkerse sa Medžik Džonsonom i nas – Pistonse”, rekao je Tomas.

“Ono što je Džordana izdvajalo od ostalih su tri vezane titule sa Bulsima, ali je činjenica da ih nije osvojio protiv Medžika, Lerija ili dr. Džija (Irvinga)”, zaključio je Tomas.

Tomas je za CBS napravio listu pet najboljih košarkaša protiv kojih je igrao, a Džordana je postavio na četvrto mesto. Prvi na Tomasov listi listi je Karim Abdul-Džabar, a zatim slede Bird, Medžik i na petom mestu Džulijus Irving.

Tomas je sa Pistonsima osvojio dve NBA titule (1989. i 1990.), dok je Džordan šampionski prsten osvajao ukupno šest puta (1991-1993. i 1996-1998).