Džonson: “Putin veruje da će evropski političari moliti za ruski gas”

2
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Odlazeći britanski premijer Boris Džonson u nedelju je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za rastuću krizu troškova života u Velikoj Britaniji i za rat protiv Ukrajine.

Džonson je za Daily Mail kazao da je ruski predsednik uživao u saznanju da će životi mnogih Britanaca postati teški.

„Putinova invazija na Ukrajinu je prestrašila energetska tržišta. Putinov rat takođe košta i britanske potrošače. Zbog toga se vaš račun za energiju udvostručuje. Bojim se da Putin to zna. Njemu se to sviđa“, rekao je Džonson, koji će uskoro biti smenjen kao premijer Konzervativne stranke nakon niza skandala, prenosi N1.

Prema njegovim rečima, Putin veruje da će, kako se zima bude približavala, evropski političari ublažiti svoj stav prema ruskom predsedniku, kao i sankcije zbog rata i da će krenuti da „mole za rusku naftu i gas“.

Džonson je istakao da će mnogi ljudi širom Velike Britanije patiti zbog krize troškova života, ali je uverio javnost da će njegov naslednik ponuditi finansijsku podršku i da će zemlja biti prosperitetna kada se reši kriza.

2 KOMENTARA

  1. Ćuti, čega god si se dohvatio sve si upropastio. Hoćeš nešto a nisi sposoban ni da sačuvaš dve nacrtane ovce na papiru. Vetar dune i odnese ti papir. Sačuvaj Bože ovakve Evrope, što je političar nesposobniji i tupaviji to ga postavljaju na veću i važniju funkciju.

  2. Borise nemo da lupas.
    Putin ide u tom smeru kako da oslobodi Ruski narod.a ono sto naleti naleti. Eu i vi ste ti koji su doneli zakljucak da mozete bez Ruskog gasa zar ne. Sta.je tu sada cudno osim da pokusavate da svalite i prebacite loptu na Ruse jer vas je vas narod provalio pa trazite izlaz.

Comments are closed.