Džoni Dep pred sudom: “Nikada u životu nisam udario ženu. Moj cilj je istina”

0
EPA-EFE/JIM WATSON / POOL

Glumac Džoni Dep počeo je da svedoči u postupku po tužbi za klevetu koju je podneo protiv svoje bivše supruge Amber Herd, prenosi CNN.

„Moj cilj je istina“, rekao je Dep na početku svog iskaza.

Dep, poznat po ulozi kapetana Džeka Speroua u franšizi „Pirati sa Kariba“, tužio Herd sudu u okrugu Ferfaks u Virdžiniji, i zatražio 50 miliona dolara odštete zbog članka koji je ona 2018. godine objavila u Vašington postu, navodeći da je žrtva porodičnog nasilja.

Tekst je objavljen otprilike dve godine nakon što je Herd tvrdila da joj je Dep naneo modrice tako što ju je gađao telefon u njihovoj kući u Los Anđelesu. Dep je negirao optužbe, niti je protiv njega u to vreme bio pokrenut ikakaV krivični postupak.

Dep je u svom svedočenju priznao da su on i Herd imali svađe tokom svoje veze, ali je istakao: „Nikad nisam došao do tačke da udarim gospođu Herd na bilo koji način, niti sam udario bilo koju ženu u svom životu.

Glumac je tokom svedočenja opisao buran odnos svojih roditelja i verbalno i fizičko zlostavljanje koje su on i njegova braća i sestre doživeli od strane njihove majke.

Iako se Dep ne pominje imenom i prezimenom u članku koji je Herd objavila u Vašington postu, glumac tvrdi da mu je nakon toga ugrožena karijera zbog čega gtrpi finansijske gubitke, a nakon 15 godina je isključen iz budućih filmova iz serijala “Pirati sa Kariba”.

„Jednog dana si Pepeljuga da tako kažem, a onda si za 0,6 sekundi Kvazimodo“, rekao je Dep o tome kako se njegova karijera okrenula naglavačke, nakon što je optužen za zlostavljanje. „Nisam to zaslužio, a ni moja deca, ni ljudi koji su verovali u mene svih ovih godina.”

Suđenje je počelo prošle nedelje. Dep je rekao da je njegovo svedočenje „prva prilika da govori o ovom slučaju u celini“.

Dep i Amber su se upoznali na snimanju filma “Dnevnik ruma” 2009. godine, venčali su se 2015. i nakon toga su rastali, uz obostrane optužbe za loše ponašanje.

Dep je u svom svedočenju govorio o početku svoje veze sa Herd, rekavši “iz onoga što se sećam, čega se sećam, bila je previše dobra da bi bila istinita”.

“Bila je pažljiva, bila je puna ljubavi, bila je pametna, bila je ljubazna, bila je duhovita, imala je razumevanja. Imali smo mnogo toga zajedničkog”, rekao je on.

Par se razveo u avgustu 2016. godine, objavivši zajedničku izjavu u kojoj jhje između ostalog bilo navedeno: „Naša veza je bila intenzivno strastvena i ponekad nestabilna, ali uvek vezana ljubavlju“.

Herd je 2020. podnela protiv Depa kontratužbu od 100 miliona dolara, koja je u toku.