“Džoker nije heroj”: Vorner bros odgovorio porodicama žrtava “pravog Džokera”

0
Foto: Profimedia

Porodice nastradalih u masovnoj pucnjavi u bioskopu tokom filma o Betmenu pre sedam godina zatražile su od Vorner bros studija da novac od filma “Džoker” doniraju organizacijama koje se bore protiv posedovanja oružja, piše LA Tajms.

U pismu Vorner brosu, porodice su izrazili zabrinutost da bi film mogao da izazove nasilje, posebno jer je “Džoker” predstavljen u pozitivnom svetlu.

“Kada smo shvatili da je Vorner bros pokrenuo film ‘Džoker’ koji sa sipatijama predstavlja lik, zanemeli smo”, navodi se u pismu.

Oglasio se i Vorner bros i izrazio saučešće porodicama i žrtvama masovne pucnjave i istakao da je kompanija donirala novac žrtvama nasilja, kao i da su podržali reformu zakona o oružju.

Oni su dodali da lik Džoker, kao ni film nisu izraz odobravanja bilo kakvog nasilja u stvarnosti. “Nije namera filma, niti njegovih tvoraca, niti studija da prikažu lik kao heroja”.

U bioskopu u mestu Aurora je 20. jula 2012. godine masikrani mladić otvorio vatru tokom projekcije filma o Betmenu “Uspon mračnog viteza”. Bio je u pitanju Džejms Holms, koji se identifikovao kao “Džoker”, a koji usmrtio dvanaest ljudi i povredio oko 70.