Džin od stakla: Embid zbog frakture kosti očne duplje ne igra do daljeg

0
(Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

Kamerunski centar Žoel Embid zadobio je povredu lica tokom pobede svojih Filadelfija Seventisiksersa u šestoj utakmici plej-of serije sa Toronto Reptorsima, u kojoj je tim iz Pensilvanije došao do ubedljive pobede. Tim navodi da je 28-godišnjak iz Jaundea zadobio frakturu kosti očne duplje i blagi potres mozga, kao i da će odsustvovati „do daljeg“.

To najverovatnije znači da najbolji strelac regularne sezone neće moći da nastupi u prvoj utakmici serije druge runde koju tim Doka Riversa igra protiv Majami Hita.

Embid je udarac u lice dobio tokom jednog duela sa Paskalom Sijakamom. Centar Siksersa je i pre ovog peha imao zdravstvenih problema – američki mediji navode da je igrao pod bolovima zbog povrede desnog palca.

Embid je iz igre morao da izađe na nešto manje od četiri minuta do kraja susreta, a u tom trenutku imao je 33 poena i 10 skokova.

Još 2018. godine Embid je morao na operaciju lica jer je posle sudara sa saigračem Markelom Fulcom mao frakturu leve strane lica, ali u Filadelfiji navode da njegova povreda od pre četiri godine i operacija koju je imao nemaju nikakve veze sa sadašnjim slučajem.

Navodi se da će Embid biti podvrgnut dodatnim pregledima i tada će biti poznato kada će tim moći da računa na njega.