Džeri Vest zahteva povlačenje serije “Vreme pobede”, izvinjenje i odštetu zbog “zlonamernog prikazivanja” njegovog lika

0
EPA/MIKE NELSON

Bivši izvršni direktor Los Anđeles Lejkersa Džeri Vest zahteva povlačenje nove HBO serije “Vreme pobede: Uspon dinastije Lejkersa” , kao i javno izvinjenje produkcije, te glavnog producenta Adama Mekeja, zbog “neosnovanih i zlonamernih napada” na njegov lik, preneo je nedavno ESPN.

“‘Vreme pobede’ lažno i surovo prikazuje gospodina Vesta kao nekontrolisanog, opijenog besnoholičara“, dodaje se u pismu upućenom produkciju, uz ocenu da takav lik „nema nikakvih sličnosti sa pravim čovekom”.

„Džeri Vest je bio sastavni deo uspeha Lejkersa i NBA. HBO je svesno omalovažavao Vesta zbog trke za rejtingom”, dodaje se.

Vestovi advokati navode da su kreatori serije postupili neodgovorno jer se mnoge scene iz serije – koje prikazuju navodni Vestov bes – nisu našle u Perlmanovoj knjizi, i prema njihovoj tvrdnji, nisu se ni dogodile.

Pismo uključuje i izjave bivših igrača poput Karima Abdula-Džabara, Majkla Kupera, kao i zaposlenih u Lejkersima koji su radili sa Vestom tokom perioda koji je naznačen u seriji, negirajući pritom da su ga ikada videli “kako je besan ili u alkoholisanom stanju”.

Uz zahtev za povlačenje serije i izvinjenje, Vest je navodno zatražio i odštetu od HBO-a. Njegovi advokati su naveli da to što serija ima odricanje od odgovornosti u kojem se navodi da je reč o dramatizaciji, ne štiti HBO od odgovornosti.