Iako mu je akcioni film „300“ doneo svetsku slavu, Džerard Batler ne bi dobio glavnu ulogu u filmu da se nije odrekao jedne loše navike pre početka snimanja.

Pre pojavljivanja u blokbasteru Zaka ​​Snajdera, Batlerove najpoznatije uloge bile su u Lara Kroft: Tomb Raider i Fantom iz opere.

Jedan od šefova studija Warner Bros. Alan Horn je primetio Batlera zahvaljujući ulozi u Fantomu iz opere, ali to nije bilo dovoljno da mu ponudi ulogu u „300“.

Šef studija nije želeo da vidi Batlera u glavnoj ulozi

Prema Slashfilmu, Horn u početku nije bio zainteresovan za „300“ jer je verovao da će film propasti, poput Troje iz 2004. i Aleksandra Velikog. Ali Snajder je uspeo da ga ubedi da je njegov film drugačiji. Nakon što je Horn pristao da napravi „300“, reditelj i šef studija krenuli su u potragu za glavnim glumcem.

Snajder je želeo da glavnu ulogu ponudi Batleru, ali Horn nije bio zadovoljan tom odlukom jer nije mogao da zamisli zvezdu mjuzikla u ulozi legendarnog spartanskog kralja.

Međutim, Batler se predomislio nakon što je obećao da će odustati od navike koja je mučila šefa studija, prenosi N1.

„Radili smo sa Batlerom na Fantomu iz opere. Rekao sam da ga ne vidim u ovoj ulozi. On je Fantom za mene. Nekoliko dana kasnije pozvao me je Džerard Batler i pitao da li možemo da se vidimo“, podsetio je šef studija u intervjuu za The Holliwood Reporter.

„Došao je u posetu. Zbog njegove saradnje na Fantomu znao sam da je pušač i mislim da sam osetio miris cigareta na njemu. Rekao sam mu: ‘Dobro, možeš da dobiješ ulogu, ali samo pod jednim uslovom: moraš da prestaneš da pušiš.’ Pitao me je da li sam ozbiljan, a ja sam odgovorio: ‘Daj mi reč i uloga je tvoja.’ Obećao mi je da će prestati da puši“, dodao je Horn.

Glumac je održao obećanje

Batler je u jednom intervjuu za Daily Record otkrio da mu je trebalo 40 pokušaja da konačno prestane da puši. U tome je bio uspešan četiri godine, sve dok nije pokleknuo tokom jednog izlaska sa Raselom Krouom.

„Trebalo mi je 40 pokušaja da prestanem. Bio sam hipnotisan 23 puta, natrijum pentotal mi je ubrizgavan u vene, imao sam elektrolizu i laser. Pre tri meseca sam izašao sa prijateljima, među kojima je bio i Rasel Krou. Od dvanaest, jedanaest bili su pušači, to je bilo to, završio sam“, priseća se Batler.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.