Više od 60 godina nakon svoje smrti, Džejms Din će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti lik tog američkog glumca, potvrdila je produkcijska kuća „Magic City Films“, prenosi N1.

U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, „Finding Jack“, ta nova verzija Džejmsa Dina, poginulog 1955. godine, imaće ulogu Rogana, precizira sajt The Hollywood Reporter.

„Magic City Film“ sarađuje na tom projektu s dve kompanije koje se bave specijalnim efektima, kanadskom „Imagine Engine“ i južnoafričkom „MOI World Wide“.

Prema Hollywood Reporter-u, film će koristiti tehnologiju „full body“ koja stvara sliku neke osobe na osnovu arhivskih fotografija i video snimaka.

„Magic City Films“ se upustila u taj projekt jer ima sva prava korišćenja lika Džejmsa Dina koja je kupila od glumčeve porodice.

„Porodica to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspeo da snimi“, rekao je Anton Ernst, jedan od pokretača „Magic City Films“ i koreditelj filma uz Tati Golih.

„Nećemo razočarati njegove fanove“, obećao je.

Džejms Din je umro 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, kada je svojim „Poršeom“ udario u drugi auto na kalifornijskom putu blizu mesta Šolam.

Glumio je u tri filma – „Buntovnik bez razloga“, „Istočno od raja“ i „Div“ (1956), a za dva poslednja bio je nominovan za Oskara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.