Džeger: “Sa antivakserima ne vredi razgovarati. Dobili su ono u šta veruju i oni veruju u to”

0

Frontmen Rolingstonsa Mik Džeger je u svojoj novoj pesmi “Easy Sleazy” “potkačio” antivaksere i teoretičare zavere, a u intervjuu za magazin “Roling stoun” naveo je da je reč o ljudima sa kojima ne vredi raspravljati.

Mik Džeger i frontmen benda Foo Fighters Dejv Grol nedavno su iznenadili obožavaoce novim singlom „Eazy Sleazy“. Pesma je nastala tokom karantina uvedenog zbog pandemije koronavirusa, a Džeger se u njoj osvrnuo i na teorije zavere i antivakserski pokret.

Legendarni roker izjavio je u intervjuu za „Roling stoun“ da je te stihove napisao nakon što su njegovi bliski prijatelji i članovi porodice počeli da veruju u teorije zavere.

„Imam prijatelje i rodbinu koji se upuštaju u te stvari koje su jednostavno iracionalne. Naravno, ne vredi razgovarati sa njima o tome. Dobili su ono u šta veruju i oni veruju u to. I nije važno šta ćete reći, oni će i dalje verovati u to. Tu racionalna misao ne funkcioniše“, ocenio je Džeger, prenosi N1.

Podsetio je i da se, kada je bio dete, umiralo od dečije paralize, a da je ta bolest kasnije iskorenjena upravo zahvaljujući vakcinama.

„Ta nesretna deca su ili umirala ili ostajala obogaljena, i imao sam dosta takvih drugara. Da li biste radije dali svom detetu vakcinu ili da ostanu nepokretna? Ali ne možete se raspravljati sa tim ljudima. I tako sam došao do teorija zavere, preko antivaksera. To čak nisam ni pomenuo u pesmi, a verovatno je trebalo“, zaključio je frontmen Rolingstonsa.