Džastin Trudo nosio pancir: Ovo je nezabeleženo u novijoj istoriji Kanade

0
Foto: Tanjug (The Canadian Press via AP)

Kanadski premijer Džastin Trudo nosio je pancir tokom predizbornog mitinga, nakon što je njegov izborni štab primio bezbednosnu pretnju, javlja Rojters.

Na objavljenim fotografijama sa mitinga u Ontariju, vidi se da Trudo nosi pancir ispod košulje. Policijske snage sa rancima, okruživale su ga sve vreme tokom skupa, i to je prvi put otkako je krenula predizborna kampanja koja se završava izborima 21. oktobra.

Ove scene su bez presedana u novijoj političkoj istoriji Kanade, CBC je citirao neimenovanog izvora iz Liberalne partije koji je naveo da je premijer obukao pancir nakon što je primljena pretnja.

Trudo je zakasnio na skup 90 minuta i održao je govor bez incidenata. Njegova supruga Sofi ga nije najavila, kao što je najavljivano. On je na kraju govora, po običaju, sišao u masu i rukovao se sa prisutnima. Sve vreme ga je pratilo jako obezbeđenje.

Jedini incident ikada u političkoj istoriji kanade dogodio se 1970. godine, kada su borci za nezavisnost Kvebeka oteli i kasnije ubili zamenika premijera te kanadske provincije.