Dvoje srpskih putnika sa kruzera u Japanu iskrcano i osećaju se dobro

0
Beta - AP Photo/Eugene Hoshiko

Dvoje srpskih državljana, putnika na brodu “Diamond Princess” danas su se iskrcali sa broda pošto su dobili potvrdu da su negativni na koronavirus, i prevezeni su u hotel u Tokiju gde ih je sačekao predstavnik ambasade Srbije, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

Kako je navedeno oni su sinoć kasno uveče dobili obaveštenje da će im danas biti dozvoljen silazak sa broda, i da će dobiti potvrdu da su negativni na koronavirus na osnovu testova urađenih 17. februara.

“Oboje su zdravi i zadovoljni završetkom karantina i mogućnošću da se posle dužeg vremena vrate kući. Nisu želeli da budu evakuisani avionom Vlade Italije, već ih je Ambasada svojim kolima prevezla na tokijski aerodrom Narita, odakle će putovati komercijalnim letom”, rekao je Dačić.

Кada je reč o 12 državljana Srbije – članova posade na brodu “Diamond Princess”, oni se i dalje osećaju dobro, dvoje koji su testirani dobili su nalaz da su zdravi, a najavljeno je da će oni koji nisu do sada testirani na koronavirus, biti testirani u narednim danima.

U saopštenju se navodi da je tokom današnjeg dana brod napustilo 500 putnika, i očekuje se da svi putnici budu iskrcani sa broda do kraja sutrašnjeg dana. Tek nakon toga kompanija će doneti odluku o dinamici napuštanja broda za članove posade.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Japana, juče je registrovano novih 79 pozitivnih slučajeva, što ukupan broj pozitivnih na korona virus na brodu sada čini 621 od 3.011 do sada testiranih, podseća se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

(Beta)