“Dvoje najrazmaženijih derišta u istoriji”: Svi su ljuti na Harija i Megan jer se povlače

2
Profimedia

Odluka vojvode i vojvotkinje od Saseksa da se povuku iz javnog života izazvala je napade na par i hiperbolička predviđanja šta to može da znači za monarhiju, piše Gardijan.
Najava je usledila nakon što su princ Hari i Megan kritikovali što su mediji provalili u njihovu privatnu prepisku i pokrenuli tužbu protiv lista Mejl of sandej (nedeljno izdanje Dejli mejla). Čini se da je ovo, zajedno sa izveštajima da je odluka para uznemirila kraljicu, podstaklo oštre reakcije.
Megan i Hari “su dva najrazmaženija derišta u istoriji”, prema voditelju i bivšem uredniku Mirora, Pirsu Morganu.
Nakon što je vest procurila u sredu uveče, Morgan je pokreno Tviter tiradu protiv Megan i Harrija, koja se nastavila u četvrtak. Rekao je da smrt njegove majke Dijane nije dala Hariju “dozvolu da tako strašno postupa s kraljicom”.


Dejli mejl je posvetio svojih prvih 17 stranica “lažljivom plemstvu”.
Njihova kolumnistkinja Sara Vajn, koja je oduvek bila sumnjičava prema Megan Markl, napisala je ovo:
“Ovom paru čini se ništa nije važno osim njihove trenutne sreće i zadovoljstva, kao da su nesposobni da vide dalje od svog malog balona privilegija. Često se nagađa da li bi mogli na kraju otići iz Britanije. Ali vreme objavljivanja ove vesti teško da može biti osetljivije ili više ukazivati na to koliko malo čine da razumeju pravu prirodu svojih plemićkih uloga”.
Ona dodaje:
“Hari kojeg danas vidimo pred sobom, gotovo je neprepoznatljiv kao nestašan momak kojeg smo poznavali i voleli”.
Ona piše da je Mejl bio mnogo popustljiviji prema Hariju u vreme kada se na žurci pojavio obučen u nacističku uniformu. “Ali princ Hari od tada je zamenio zabave kako bi se pozabavio nizom svojih problema sa suprugom Megan Markl. Od propovedi o ekologiji do rezbarenja emotivnih poruka u šećernoj glazuri na mafinima, Harijevi hobiji su se tokom godina znatno pomerali. Njegov bezobrazan osmeh nekada je bio glavna stvar na kraljevskim događajima, a njegova inostrana putovanja prikazivala bi harizmatičnog mladića koji bi se uvek trudio da se nasmeje”.
Kolumnistkinja Dejli ekspresa Vordžinija Blekbrn obratila se paru više tužna nego ljuta pitajući: “Da li je Megan kriva?”
“Teško je izbeći zaključak da je odrasla u zemlji koja Kenedijeve smatra aristokratijom, Megan nije razumela da biti Vindsor nije poput biti slavna osoba … već se baviti poslom”, piše kolumnistkinja.
Što se tiče Harija, odjekuje nostalgiju za lošim dečakom, starim princem, i ona se pita: “Šta je on mislio?”
“Hari je bio jedan od najpopularnijih članova kraljevske porodice, obožavan od strane svih i svakoga. Spremno smo mu oprostili ludorije iz Vegasa. Bio je princ koji traži ljubav, baš kao i svi mi. I šta sad?”
Rejčel Bletčli u Miroru optužuje Harija za licemerje:
“Hari je sebično okrenuo leđa instituciji koju se kraljica borila da modernizuje i obezbedi za njega i svoju decu …”
U međuvremenu, Tajms je je objavio da Hari i Megan žele da budu finansijski nezavisni. „Kraljevski par moraće da plaća kiriju nakon što ode”, naslov je koji se proteže preko duplerice u novinama.
U radijskoj emisiji na programu BBC-ja, Hugo Vikers, kraljevski biograf, uporedio je okolnosti Harija i Megan sa okolnostima s kojima su se suočavaju Edvard VIII i Valis Simpson.
Nisu, međutim, svi razočarani vestima. Grejem Smit, izvršni direktor antimonarhijske grupe Republika, namirisao je velike probleme. U razgovoru za Skaj njuz rekao je:
“Postoji ozbiljan problem za kraljevsku porodicu, jer ako mlađe generacije nisu toliko voljne da obavljaju svetske dužnosti kao što su to uradili Čarls i Kraljica, onda mislim da je dugoročna budućnost monarhije je upitna.”
U izjavi na sajtu Republike dodao je: “Kraljevska porodica je u problemima i sa sledećim naslednikom njihovi problemi će se samo pogoršati”.

2 KOMENTARA

  1. Pod pretpostavkom da se ikoga uopste tice, ne razumem ovoliku halabuku oko toga sto se dvoje ljudi usudilo da se suprotstavi zastarelom, okostalom i potpuno nepotrebnom sistemu kraljevanja i usme svoje zivote i zivot svog deteta u svoje ruke.
    Misli, boja laka za nokte, vrsta sminke, duzina suknje, nista pantalone, nemoj slucajno da kazes sta mislis…!
    Pa nemaju oni pet zivota, pa da ovaj provedu pireci u ‘ladnu corbu babi koja i dalje zivi kao da je 1945 i st0 je jos mnogo gore, da na to osude i svoje dete.

Comments are closed.