Dvoje državljana Srbije zaraženo koronavirusom na kruzeru

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Dvoje državljana Srbije, članovi posade kruzera “Dajmond princes” zaraženi su korona virusom, javlja Tanjug.

“Iz Ministarstva spoljnih poslova Japana su nas danas obavestili da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu ”Dajmond Princes“ testirano pozitivno na korona virus, to su S.O. (29) i M.T. (30). MSP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni”, navodi se u saopštenju miistra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Kako je rekao, Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smešteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu.

“Poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta”, navodi se u saopštenju.