Nakon proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole “Dositej Obradović”, dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, rekao je za Južne vesti načelnik Školske uprave Dragan Gejo.

Kako je objasnio, proslavu nije organizovala škola, a sve mere zaštite na prijemnom ispitu bile su preduzete.

Zvanično škole ove godine nisu organizovale proslave mature zbog virusa korona. Ipak, bilo je proslava u Nišu, a nakon jedne zabave malih maturanata, koju su, kako kaže Gejo, organizovali roditelji, ima učenika koji su pozitivni na koronu.

„Na proslavi je bilo 40 učenika, a direktor škole ima saznanja da su dva pozitivna učenika od te grupe. Njima su se priključila i dva nastavnika, bez odobrenja direktora, i oba su poslata u samoizolaciju“, rekao je Gejo, a prenose Južne vesti.

On napominje da su nakon saznanja da ima zaraženih učenika iz ove niške škole preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

„Oba nastavnika nisu primljena u školu nakon toga. Jedan od njih je razredni starešina i on nije unosio listu želja sa učenicima nego su to uradili rezervni nastavnici“, dodaje Gejo.

I dva učenika ove niške škole, ali i svi drugi osmaci koji zbog bolesti nisu polagali završni ispit, kaže Gejo, imaće malu maturu u avgustu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.