Dveri: U nedelju ističe rok za dogovor vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova

0
Foto Nedeljnik

 (Beta) – Pokret Dveri saopštio je danas da u nedelju 3. oktobra ističe rok za dogovor vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova, odnosno da je tada tačno šest meseci pre predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora koji su najavljeni za 3. april 2022. godine.

“To bi takodje trebalo da znači, ne samo da do tada bude potpisan sporazum izmedju vlasti i opozicije, već da od tada počne sprovodjenje dogovorenog, pre svega u medijskoj sferi”, navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri su istakli da su se na medjustranačkom dijalogu vodeći mediji obavezali da do 1. oktobra dostave predlog svojih novih medijskih planova, a tu obavezu medija u više navrata javno je ponovio i predsedavajući dijaloga Ivica Dačić, pa iz Dveri ocenjuju da “ne postoji prostor da taj dogovor bude prekršen”.

U saopštenju su naglasili i da vlast “neodgovornim ponašanjem odugovlači” postizanje konačnog dogovora, iako je radna grupa koju su činili predstavnici obe strane svoj posao završila pre dva meseca.

“Jasno nam je da vlasti ne žele značajno poboljšanje izbornih uslova, ali isto tako im ne mogu proći ni novi nedemokratski izbori”, piše u saopštenju.