Dveri: Ravnogorci zaslužuju ulice u Beogradu, a naravno da treba da postoji i Partizanska…

2

Srpski pokret Dveri sopštio je danas da “u cilju istorijskog pomirenja” i potpunog izjednačavanja dva srpska pokreta otpora iz Drugog svetskog rata predlaže da ulice u Beogradu dobiju i istaknuti predstavnici Ravnogorskog pokreta.

“Neverovatno je da Jugoslovenska vojska u otadžbini, u narodu poznata kao Ravnogorski pokret na čelu sa đeneralom Dražom Mihajlovićem, kao prva ustanička vojska u okupiranoj Evropi pod nacizmom, još uvek nema ulicu u Beogradu”, navodi se u saopštenju Dveri. ​

Dveri ističu da Srbija treba konačno da ravnogorcima oda zaslužno priznanje, koje su oni, prema oceni Dveri, odavno dobili od saveznika u “slobodoljubivom” svetu.

“Država Srbija duguje otkrivanje grobnog mesta đenerala Mihajlovića, kao i tajnih arhiva sa spiskovima svih doušnika i likvidatora komunističke tajne službe. Ovo je posebno bitno zbog​ velikog​ broja istaknutih srpskih političkih emigranata koji su ubijeni u inostranstvu od strane saradnika (predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza) Titove tajne policije”, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da ulicu​ u Beogradu treba da dobiju general Draža​ Mihajlović i​ Ravnogorski​ pokret, ali​ i žrtve​ “komunističkog terora, Golog otoka i Staljinovih čistki”.

“Naravno,​ Beograd treba da ima i Partizansku ulicu, jer su u partizanima bili i mnogi Srbi patriote”, navodi se u saopštenju.​

Dveri ističu da bi Beograd konačno trebalo da u dogovoru sa hrvatskom državom izmesti lažnu ili pravu grobnicu Josipa Broza Tita iz Kuće cveća i prenese je u njegov rodni Kumrovec.

“Na ovaj način, Beograd bi stavio tačku na podele iz Drugog svetskog rata i omogućio nacionalno pomirenje koje dugujemo deci i potomcima oba antifašistička pokreta otpora”, navodi se u saopštenju Dveri.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. “Naravno,​ Beograd treba da ima i Partizansku ulicu, jer su u partizanima bili i mnogi Srbi patriote”, полако, полако,… ти “вратар” ! Антифашизам и сарадња са окупатором је једно, а злочин против народа, је нешто друго. Док је за сарадњу са окупатором, углавном свима на овим просторима пресуђено, за злочин против народа није. Не могу се данас, у исту раван, стављати они којима је пресуђено, по правди, или не, и они којима уопште није суђено. Према томе, партизнима признање за антифашизам, али док партизански покрет не прође кроз катарзу, кроз признања за злочине према свом народу, ниједна улица у овој земљи не може бити “партизанска”. Па ви и даље држите своје комунистичке архиве затвореним, али сећања народа не можете избрисати. А ти “вратар”, пази шта изјављујеш.

Comments are closed.