Dveri: “Pokrenut postupak protiv Obradovića zbog mitinga opozicije ispred Skupštine četiri meseci kasnije…”

0
Foto: Tanjug

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslanika i predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, saopštile su Dveri, a preneo N1.

“Boško Obradović se tereti za organizaciju protestne šetnje gradskim ulicama grada Beograda toga dana, sa mestom završetka koje nije navedeno u prijavi skupa. Podnosilac prijave je policijski službenik, potporučnik policije Milosav Stiković, koji je kao svedoke predložio policijske službenike Bojana Bjelčevića i Sašu Perendića”, navedeno je u saopštenju.

Obradović koji je u aprilu bio predsedavajući Saveza za Srbiju, bio je ovlašćena osoba ispred organizatora protesta koji je održan ispred Narodne skupštine 13. aprila ove godine, a kao organizatori skupa potpisani su i drugi lideri opozicije.

Dveri navode da je načelnik MUP-a podneo zahtev za prekršajni postupak tek 14. avgusta ove godine, dakle, četiri meseca posle protesta, a Prekršajni sud u Beogradu je pokrenuo postupak saslušanja 16. oktobra.

“Srpski pokret Dveri pozdravlja aktivnosti MUP-a u pravcu daljih pritisaka i progona političkih protivnika vlasti jer sve to vodi ka bržem i konačnom urušavanju ovog nenormalnog političkog sistema u kome živimo, a u kome su i BIA i MUP u potpunosti stavljeni u funkciju vladajućeg režima, odnosno praćenja i progona političkih neistomišljenika”, saopšile su Dveri.