Dveri: “Mi smo protiv besmislenih i antidemokratskih predloga o ponavljanju izbora u Beogradu”

0
(BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

(Beta) – Pokret Dveri saopštio je danas da se protivi “besmislenim i antidemokratskim” predlozima o ponavljanju izbora u Beogradu dok izborni proces još uvek nije ni završen.

Predsednik Stranke slobodne i pravde (SSP) Dragan Djilas saopštio je ranije danas da je pozvan iz kabineta predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na sastanak u ponedeljak i naveo da se zalaže za ponavljanje izbora za Skupštinu Beograda, održanih 3. aprila.

“Pozivamo na hitno konstituisanje Parlamenta po okončanju izbora jer su pred Srbijom sudbonosni izazovi. Predlažemo da se u Skupštini grada Beograda formira nova vladajuća većina bez SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS) i spremni smo da u tome učestvujemo pod uslovom da gradsku vlast povedu novi i stručni ljudi koji do sada nisu bili na vlasti”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su dodale da će pozvati kolege iz Pokreta obnove kraljevine Srbije, stranke Zavetnici i Demokratske stranke Srbije (DSS) da formiraju zajednički blok oko “odbrane najvažnijih nacionalnih i državnih interesa”.