Dve žene optužile zvezdu “Seks i grada” za seksualno zlostavljanje i iznele sve detalje, Kris Not demantuje

0
EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Zvezdu serije “Seks i grad”, glumca Krisa Nota, dve žene su optužile za seksualno zlostavljanje, prenosi Holiwood Reporter u članku koji to detaljno opisuje.

Žene koje se međusobno ne poznaju obratile su se medijima odvojeno i u razmaku od nekoliko meseci te tvrde da ih je glumac seksualno zlostavljao.

Navodne žrtve, čiji su pseudonimi Zoi (sada 40 godina) i Lili (sada 31), rekle su da im je nedavni početak emitovanja novih nastavaka „Seksa i grada“ probudio bolna sećanja.

“Videći da on opet igra svoju ulogu u ’Seksu i gradu’, nešto je pokrenulo u meni”, rekla je Zoi, koja radi u industriji zabave i rekla je da se plaši posledica ako otkrije svoj identitet.

Žene kažu da su se incidenti dogodili u Los Anđelesu 2004, odnosno u Njujorku 2015. godine.

Not je demantovao optužbe izjavom za Rollingstone.

“Optužbe protiv mene koje su iznele žene koje sam upoznao pre nekoliko godina, pa čak i decenije, u potpunosti su lažne. Ove priče su mogle biti od pre 30 godina ili od pre 30 dana – ne uvek znači ne – to je granica koju nikada nisam prešao. Naši susreti su bili sporazumni. Teško je ne dovesti u pitanje vreme u koje su se ove priče pojavile. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: Nisam napao te žene”, naveo je glumac.

Zoi je navela da ju je Not napao i silovao 2004. kada je imala 22 godine. Upravo se preselila u Los Anđeles i radila u firmi u kojoj je Not imao posao, i kaže da bi flertovao sa njom za njenim stolom i čak dobio njen broj telefona iz imenika osoblja.

Zoi je rekla da ju je Not pozvao na bazen u zgradi u zapadnom Holivudu gde je imao stan (Zoi je takođe imala prijatelja koji je živeo u istoj zgradi). U avgustu 2004. Zoe i druga prijateljica, koja joj je bila u poseti, srele su Nota na bazenu i provele dan zajedno. U jednom trenutku, Not je otišao da telefonira u svom stanu, ali je Zoi ostavio knjigu za koju je bio zainteresovan da je adaptira i rekao joj da je vrati u njegov stan. “Rekao je: ’Voleo bih da znam šta mislite’”, priseća se Zoi. “Mislila sam: Nova sam. Pita me za mišljenje – u Holivudu sam samo dva meseca”.

Kada je vraćala knjigu, Zoi je rekla da ju je Not poljubio dok je ulazila dok je ona bojažljivo uzvratila poljubac, i rekla je zatim Notu da će se vratiti svojoj prijateljici. U tom trenutku, rekla je Zoi, Not ju je povukao prema sebi, odveo je u krevet, spustio joj pantalone i počeo da je siluje odpozadi dok je bila okrenuta prema ogledalu. “Bilo je veoma bolno i vikala sam: ’Stani!‘”, rekla je Zoi.

„I nije. Rekla sam: ’Možeš li bar da staviš kondom’?, a on mi se nasmejao.”

Kada se završilo, Zoe je rekla da je shvatila da joj je na košulji krv; napustila je Notov stan i otišla u stan prijatelja koji je takođe živeo u zgradi. Rekla je da je odmah pokušala da opere krv sa svoje košulje i da neće reći prijateljima šta se dogodilo. Zoina prijateljica se seća kako je otišla u kupatilo, izbegavala kontakt očima i odbijala da kaže šta se dogodilo; na kraju, prijatelj ju je ubedio da ode u bolnicu, gde je Zoi rekla da je napadnuta.

Zoi je rekla da je razgovarala sa dvojicom policajaca u bolnici, ali nije identifikovala svog navodnog, plašeći se da joj niko neće verovati i da bi mogla da izgubi posao ako javno optuži Nota.

Zoina bivša šefica je rekla da je Zoi pozvala kasnije tog dana i rekla joj da ju je Not napao, iako se Zoi ne seća da je zvala. Zoina bivšia šefica je rekla da je pristala, na Zoin zahtev, da nikome ne govori o navodnom napadu. Dve godine kasnije, tražila je lečenje i savetovanje u UCLA Kriznom centru za silovanje jer je imala noćne more i flešbekove (klinički direktor centra je potvrdio da je tamo lečena).

“Zakopavala sam to koliko sam mogla, a onda mi zaista nije bilo dobro i konačno sam otišla na tretman koji mi je preporučila Hitna pomoć”, rekla je Zoi.

Drugi navodni incident, u koji je umešana Lili, dogodio se 11 godina kasnije, 2015. Lili, tada 25-godišnjakinja, upoznala je Nota dok je radila kao server u VIP delu sada zatvorenog noćnog kluba u Njujorku No.8.

Rekla je da je Not, koji je tada imao 60 godina bio i oženjen i dobio dete, dobio njen broj i pozvao je da izađu.

Lili je pristala – uprkos nekim protestima zabrinutog prijatelja – i srela se sa Notom u restoranu. Međutim, dok je ona stigla, kuhinja je bila zatvorena, pa su pili vino za šankom i razgovarali. Iako je Lili priznala da je mnogo pila te večeri, rekla je da nije bila blizu nesvestice.

Lili je rekla da ju je Not pozvao nazad u svoj stan u Grinič Vilidžu da proba nešto od njegove kolekcije viskija. Rekla je da je u stanu Not pokušavao sa njom i ona je “oprezno uživala u tome”. Nastavila je: „On je nastavio da pokušava i pokušava i pokušava, a ja je trebalo da kažem da je dosta odlučnije i da odem. A onda je sledeće što znam, spustio pantalone i stajao je ispred mene”.

Lili je rekla da ju je Not prisiljavao na oralni seks sa njim, a kada je spomenula njegovu ženu i decu, Not je odgovorio da je brak “lažan” i da “monogamija nije stvarna”.

Ubrzo nakon toga, Lili je rekla da su imali “seks na stolici”.

“Bili smo pred ogledalom. Plakala sam dok se to događalo”.

Lili je rekla da se posle toga osećala “užasno” i “potpuno zlostaaljano”. Lilina zabrinuta prijateljica, Aleks, seća se da ju je Lili zvala iz Ubera, iako se Lili ne seća da je nazvala. Aleks je rekla da joj je Lili rekla da je Not imao “prilično nasilan” seks sa njom i da je Lili zvučala “prilično histerično”; dok je Aleks predložila da pozove policiju, Lili je rekla ne.

Sledećeg dana, Aleks je rekla da je slušala govornu poštu koju je Not ostavio na Lilinom telefonu: “Bilo je: ’Hej, nadam se da nisam ništa pogrešio sinoć. Zabavljali smo se. Samo želim da budem siguran da to nisi shvatila na pogrešan način’”. Lili je rekla da se seća govorne pošte nešto drugačije, “Ostavio je govornu poštu rekavši: ’Lepo sam se proveo i zaista bih cenio ako ne bi razgovarala o tome sasvojim devojkama. Kad bismo ovo mogli da zadržimo između tebe i mene, to bi bilo sjajno’”.

Lili je takođe podelila pregršt poruka između nje i Nota iz marta i aprila 2015. Nakon što je Not pitao da li je uživala u njihovoj zajedničkoj noći, Lili je odgovorila: “Hmm…Svakako sam uživala u vašem društvu. Odličan razgovor. Da ne ulazim u detalje preko tekstualne poruke, ali osećala sam se malo iskorišćeno… Možda je bolje o ovome preko telefona, ali trenutno ne mogu da pričam”.

Not je pokušao da nagovori Lili da ponovo izađe s njim, ali ga je odbila i više ga nije videla.