Britanska policija je uhapsila petoro tinejdžera osumnjičene za homofobni napad na dve žene u autobusu u Londonu.

Jedna od žrtava, Melanija Gejmonat, postavila je na svoj Fejsbuk profil fotografiju svoje devojke Kris i sebe s licima i odećom prekrivenim krvlju uz detaljan opis napada na njih, na engleskom i španskom jeziku.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2310191419297713&set=a.1441238012859729&type=3

Gejmonat je napisala kako su najmanje četiri muškarca, kad su videli kako se ljubi s Kris na gornjoj palubi autobusa, počeli s maltretiranjem.

„Počeli su da se ponašaju kao huligani, zahtevali su da nastavimo da se ljubimo kako bi oni mogli da gledaju“, napisala je.

Gejmonat je rekla da je u pokušaju smirivanja situacije počela da se šali.

„Ali, uznemiravanje je nastavljeno bacanjem novčića uz izraze oduševljenja. Sledeće čega se sećam jeste slika kako se Kris tuče s njima na sredini autobusa“, napisala je.

Videla je da joj je lice krvavo i krenula prema njoj dok su je trojica mlatila, a tada je i ona osetila udarce. Kada je videla da krvari iz glave zavrtelo joj se i pala je na leđa.

Gejmonat je napisala i da se ne seća je li izgubila svest, ali da se seća da je autobus stao i da je stigla policija.

„Još ne znam da li mi je nos slomljen i nisam išla na posao, ali najviše me uznemirava to što nasilje postaje uobičajena pojava i da je ponekad potrebno videti ženu kako krvari nakon udaraca da bi došlo do nekakve reakcije okoline. Moramo da podnosimo verbalno maltretiranje, šovinističko, mizoginističko i homofobno nasilje, jer kad se zauzmeš za sebe, evo što se događa“, napisala je ona.

U međuvremenu je britanska policija uhapsila najpre četiri osobe starosti između 15 i 18 godina, a zatim i jednog 16-godišnjaka u vezi sa ovim napadom, piše Gardijan.

Na vesti o napadu na dve devojke reagovala je i britanska premijerka Tereza Mej.

„Niko ne bi trebalo da bude prinuđen da krije ko je ili koga voli. Moramo da svi zajedno radimo na zaustavljanju neprihvatljivog nasilja prema LBGT zajednici“, rekla je premijerka, prenosi BBC.

Reagovao je lider laburista Džeremi Korbin koji je rekao da homofobno i mizogino nasilje ne sme i neće biti prihvaćeno.

„Solidarnost za Melaniju i Kris i za čitavu LGBT zajednicu zbog svega što trpe samo zbog toga ko su“, napisao je Korbin na Tviteru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.