Najveći do sada, Apgrade festival, prvi put na dve bine i produžen za jedan dan, biće održan od 12. do 15. septembra na novoj lokaciji – u izazovnom prostoru Luke Beograd. Tokom četiri dana festivala, nastupiće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene – Laurent Garnier, Tale of Us, Helena Hauff, Moodymann, David August, Matthew Jonson i još 20 izvođača.

Novo izdanje Apgrade festivala, u četvrtak 12. septembra otvara David August, koji sa 29 godina ima brojna izdanja za Diynamic, Innervisions i Stil Vor Talent, niz od tri rasprodata koncerta sa Nemačkim simfonijskim orkestrom, radi na doktoratu iz dizajna zvuka, a nakon jednogodišnje pauze ponovo izvodi i jedan od najlepših live nastupa u savremenoj elektronskoj muzici sa kojim je krajem prošle i početkom ove godine već imao više od 50 nastupa na solo turneji koja je obuhvatila Evropu, Ameriku i Australiju. Upravo će takav nastup imati i u Beogradu. Podršku za tehno “wunderkinda” pružiće italijanska di-džej zvezda i zagovornica vinila Paquita Gordon, kao i jedan od miljenika domaće publike Kristijan Molnar.

Ekskluzivnim nastupima u regionu, program glavne bine, u petak 13. septembra predvode miljenik beogradskih klabera svih generacija Laurent Garnier, čiji se prošlogodišnji maratonski petočasovni set na Apgrade-u još uvek prepričava, kao i harizmatična tehno heroina Helena Hauff koja u Beograd dolazi na vrhuncu slave.

Trećeg dana festivala, u subotu, 14. septembra, magiju na bini stvoriće najtraženiji svetski di-džej tandem Tale Of Us, koji stoji iza jednog od najfascinantnijih fenomena scene. U pitanju je Afterlife, muzička etiketa koja neprestano otkriva i promoviše nove talente, ali i nesvakidašnji parti koncept koji iz sezone u sezonu postavlja nove standarde vrhunskog klabing iskustva. Iste večeri na glavnoj bini specijalni live show donosi jedan od prvih Apgrade gostiju – Mathew Johnson, Ovaj klasično obrazovani multiinstrumentalista poznat je po raskošnim aranžmanima i jedinstvenom pristupu tehnu. Potpisao je niz klasika i klupskih hitova kao što su „Decompression“, „Marionette“, „Typerope“ i „Learning To Fly“. Posle njega, densflor preuzima Tijana T, dok su za intro zaduženi Runy i Akioki.

U nedelju, 15. septembra, na posebnoj lokaciji impresivnog industrijskog kompleksa Luke Beograd na samoj obali Dunava, veče zatvaranja kreće uz zalazak sunca, u programskoj režiji Tijane T, beogradske i svetske tehno dive, čiji je izbor detoritska i globalna muzička ikona – Moodymann. Ovaj muzički čarobnjak uživa status di-džej maestra koji sa velikom lakoćom svinguje između džeza, fanka i soula s jedne, hausa i tehna s druge strane. Njegova impresivna diskografija datira od sredine devedesetih godina prošlog veka. Odlikuju ga harizma, zavidni lajfstajl i neponovljivi nastup, koji je najbolje sažet u čuvenom „Freeki Mutha F cker“ lajvu iz Japana. Pred nama je i njegov novi, deseti po redu album, “Sinner”. Uvod u ovo posebno veče napraviće Phillie P i DJ Brka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.