Sve osobe koje su danas bile testirane u Srbiji na koronavirus, negativne su na taj virus, javio je Blic.

Preme nezvaničnim informacijama na koje se poziva Blic na Infektivnoj klinici, rezultati trojice muškaraca za koje se sumnjalo da su obolelli od ovog virusa, nisu zaraženi.

Reč je o trojici mušakaraca, dvojici koji su bili prvobitno hospitalizovani u Šapcu, i jednom slučaju iz beogradske opštine Vračar.

Prethodno je objavljeno da su dva pacijenta smeštena na Infektivno odeljenje bolnice u Šapcu zbog sumnje na koronavirus. Jedan pacijent je boravio na Tajlandu, a drugi se vratio iz Milana sa simptomima sličnim gripu, javio je RTS.

Kako je potvrđeno u epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje, reč je o muškarcu starom 22 godine koji je dva meseca poslovno boravio u Milanu u Italiji, a u Šabac je stigao sa visokom temperaturom.

Prethodno je hospitalizovan i pacijent koji je boravio je na Tajlandu a kao i povratnik iz Milana nije respiratorno ugrožen, već ima simptome gripa.

Komentar(1)

  1. Sestra
    25. фебруар 2020. 16:02

    Propisno opremljene izolacione jedinice 😂😂😂. Infektivno odeljenje šabačke bolnice izgleda kao da je bomba pala, i to ne skoro. Ja sam dobila kritiku kada sam špric sa lekom, koji je pao na pod, bacila u kantu, pa uzela drugi. Kaže sestra: "Nisi trebala bacati, sad moram da otvorim drugu ampulu, bez potrebe." U sobi je, inače, boravio pacijent koji je imao klostridiju i svaki put kad ustane, ostavljao je na podu barice od dijareje. Ne znam kako izgledaju čistačice koje rade na odeljenju, za sve vreme školovanja i odlaska na prakse nikada ih nisam videla. Računajte da će Šabac zadesiti sudbina Pompeje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.