Dušan Bajatović prikuplja novac za decu Donbasa

0
Foto Printscreen/Youtube

 (Beta) – Generalni dirtektor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da sa svojim saradnicima organizuje prikupljanje novca iz ličnih sredstava za decu u Donbasu gde su dve samoproglašene republike čiju nezavisnost od Ukrajine je priznala Rusija.

“Prijatelji Rusije, kako Rusi, tako i Srbi, dogovorili su se o nizu akcija za početak saradnje sa Ambasadom Rusije kako bi se sakupila sredstva za decu Donbasa”, rekao je Bajatović agenciji TAS.

On je rekao da se prikupljanje novca i dalje nastavlja, i da je sakupljena značajna suma, ali nije hteo da kaže koliko je on dao. Samo je rekao da je logično da, imajući u vidu njegovu dužnost kao jednog od najviše plaćenih visokih menadžera u Srbiji, njegov prilog bio najveći, navodi agencija.

“Mi razumemo da je specijalna operacija Rusije u Ukrajini ne samo borba za bezbednost Rusije, koja s pravom zahteva garancije bezbednosti, nego kako je rekao predsednik (Vladimir) Putin, i borba za denacifikaciju”, rekao je Bajatović.

“Rusija nam je prijateljska zemlja, tamo su naša pravoslavna braća i mi ćemo nastaviti svoju liniju, uključujući i političku podršku” dodao je Bajatović.