Đurišić odgovorio Tadiću: “On zna da to nije istina. Nismo Vučićev projekat…”

0
Foto: Printscreen N1

Marko Đurišić, jedan od lidera organizacije Srbija 21, odbacio je navode Borisa Tadića da je ta organizacija “Vučićev projekat” kao i da rade u interesu Vučića.

“I Tadić zna da to nije istina”, rekao je Đurišić u Novom danu TV N1.

“Ne želim da ulazim u raspravu i da se rasprava o tome da li i na koji način je bolje da se izborimo protiv Aleksandra Vućića se svede na neka optuživanja na nivou rijalitija kojima smo zatrpani. Ne umem da se odbranim od toga da neko kaže da radimo za Vućića”, kaže Đurišić.

Đurišić smatra da je “aktivna politička borba jedini način da se izađe iz ove situacije”.

“Bojkot nije, mislim da su svi svedoci koji su dometi ovakve bojkot kampanje. Svi smo frustrirani godinama onime što doživljavamo u Srbiji, ljudi će doživeti to što neće izaći tog dana na izbore kao neko vraćanje dostojanstva, verovatno će se osećati dobro, ali proći će taj dan, doći će sutra, a vi ćete shvatiti da živite u zemlji u kojoj Vučić i njegova stranka imaju sve. I šta onda, da li smo onda bliže cilju ili dalje? Da li je to osećanje koje će imati jedan dan dovoljno”, rekao je Đurišić. 

Organizacija Srbija 21 donela je odluku o izlasku na izbore, a Đurišić kaže “ne zato što su uslovi divni i sjajni”.

“Uprkos tome što nije takva situacija, mislimo da je politička borba način da se uđe u parlament. To je bio ključni detalj”, kaže on.

On je istakao da bi voleo da se snižavanje cenzusa nije desilo.

“Jer se naš rezultat i sada osporava. Nema to veze s tim, ja verujem da postoji veliki broj građana koji su, uprkos svemu što se dešava, rešeni da se bore na izborima”, kaže on.

Kako je rekao, SDS je napustio svojom odlukom.

“Rešio sam da više ne budem član. Duboko verujem da je odluka o bojkotu ovih izbora pogrešna. Izbori su redovni, parlamentarni i lokalni u isto vreme i mislim da ne mogu da se bojkotuju”, rekao je Đurišić, dodajući da je cilj promena režima.

Govoreći o evropskim integracijama, Đurišić je rekao da su hteli da vrate tu temu u javni život Srbije.

“Kada sada govorite o nekim vladama koje su bile do 2012. godine, one su napredovale ka tom putu mnogo većom brzinom nego što idemo danas. Predsednik Vučić je bio deo jedne stranke koja se oštro protivila evrointegracijama”, rekao je Đurišić.