Đurić: “Opozicija tražila sednicu o Kosovu, a sad kaže da je to politički trik”

1
Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je da primećuje “kopernikanski obrt” u stavovima opozicije – tražila je sednicu Skupštine Srbije o Kosovu, a nakon što je ona sazvana za utorak, 27. maj, navodi da je to politički trik.

Đurić je za RTS rekao da “Srbija kao ozbiljna zemlja ima mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i to je parlament”, i dodao da je to jedino mesto gde treba da se ispolje razlike, a ne na ulici.

Govoreći o sutrašnjim lokalnim izborima na severu Kosova, on je kazao da su to izbori na kojima se brani opstanak Srba i srpskih interesa.

“Separtisti na Kosovu su veoma nervozni i očekivali su da će Srpska lista bojkotovati izbore”, rekao je Đurić i dodao da je Priština tako očekivala da “progura albanske kandidate”.

On je kazao da će pokušati da bude na severu Kosova u nedelju i da mu je prošle godine 18 puta onemogućeno da ode tamo.

“Ja ću, naravno kao i do sada, pokušati da budem tamo”, rekao je Đurić i dodao da srpski narod niko ne može da zastraši.

1 KOMENTAR

  1. Da bi tvoj vlasnik, tj. poglavica vašeg plemena mogao Evropi da kaže da u Srbiji postoje institucije i parlamentarizam i da eto, opzicija laže

Comments are closed.