Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je za Politiku da je, prilikom nedavnog susreta sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući, ponovio poziv predsednika Aleksandra Vučića da poseti Srbiju.

„Veoma je za Srbiju koristan i lični odnos Vučića i Bajdena, koji su izgradili tokom brojnih susreta na multilateralnim skupovima, kao i tokom bilateralnih poseta Srbiji u vreme njegovog mandata kao potpredsednika SAD“, istakao je Đurić, a prenosi N1.

Đurić je ocenio da su odnosi Srbije i SAD zasnovani na 140 godina dugoj tradiciji, a da se zajednički radi na prevazilaženju nasleđa devedesetih godina u odnosima dve zemlje.

Na konstataciju lista da je kosovski premijer Aljbin Kurti tokom nedavne posete SAD „doživeo diplomatski fijasko“, Đurić je rekao da je Kurti pokazao zavidnu količinu nervoze zbog srpskog lobiranja i prisustva u centrima u kojima su on i njegovi istomišljenici dugo imali monopol nad borbom za podršku.

„Bilo bi mnogo zdravije da razumevanje za Srbiju u SAD, baš kao i njen oporavak, Aljbin Kurti doživi kao pozitivne za ceo region“, rekao je Đurić.

https://www.nstore.rs/product/citalacki-raj-godisnja-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika-2000-knjiga/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.