Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko saglasili su se danas da odluka kosovske vlade o uvozu srpske robe iziskuje „oštru i odlučnu reakciju“ međunarodne zajednice.

Đurić i Bocan-Harčenko su na sastanku „razmotrili situaciju posle uvođenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije“, saopštila je Kancelarija za Kosovo.

Vlada Kosova je u subotu odlučila da u pratećim dokumentima za robu iz Srbije mora da piše da se ona izvozi u „Republiku Kosovo“.

Đurić je Bocan-Harčenku rekao da je Srbija opredeljena za dijalog o trajnom i održivom rešenju kosovskog pitanja i da je „dosledno na stanovištu da se to rešenje može tražiti isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustava Srbije“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Đurić je ruskog ambasadora „informisao o problemima i položaju Srba“ na Kosovu i zahvalio mu „na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u medjunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda“ na Kosovu.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je „trajno i nesalomivo“, rekao je Djurić, izrazivši uverenje da će biti „dodatno učvršćeno saradnjom dve države i prijateljstvom (srpskog i ruskog) predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Djurić čestitao Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.