Đulijani nagovarao Vladu Ukrajine da istražuje neosnovane optužbe protiv Bajdena: “Mislim da je sramota da republikanci budu umešani u ovu situaciju…”

0

Na audio snimcima do kojih je ekskluzivno čuje se kako je bivši dugogodišnji pravni savetnik predsednika Donalda Trampa i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, 2019. nemilosrdno huškao i nagovarao vladu Ukrajine da istražuje neosnovane optužbe protiv tadašnjeg predsedničkog kanidata Džozefa Bajdena, prenosi CNN.

Na audio snimku iz jula 2019. zabeležen je telefonski razgovor koji su vodili Đulijani, američki diplomata Kurt Voker i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Tokom 40-minutnog razgovora Đulijani je u više navrata zahtevao da Zelenski najavi istragu o mogućoj korupciji u Ukrajni u koju je upleten Bajden, odnosno njegov sin Hanter.

Objavljen je i audio snimak u kome Đulijani traži način da se ta sramota u Ukrajini, kako je rekao, skine sa republikanaca.

„Znate, ja zaista mislim da je sramota da su republikanci umešani u ovu situaciju. I smatram da bi bilo lepo da se ta situacija reši u korist svih“, naveo je Đulijani.