Dule Vujošević o uzrocima kraha i selektoru: Došlo je do borbe za liderstvo, da je Teo bio tu znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva…

1
Igor Pavićević

Bivši trener Partizana i svojevremeno selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore Duško Vujošević kazao je za Sport klub da je za sve u Srbiji gubitak što naša reprezentacija nije osvojila Svetsko prvenstvo.

On se osvrnuo i na kritike koje ovih dana trpi selektor Aleksandar Đorđević.

“Vidim raznorazne komentare, ali mora da se shvati da je trener deo tima. Kao što ima deo zasluga za uspehe, isto tako ima deo krivice kad nema uspeha. Prebaciti svu odgovornost na Đorđevića stvarno nije korektno. U situaciji smo da Olimpijske igre treba da obezbedimo kroz kvalifikacije. Litavnija se već prijavila da bude organizator jedne grupe, a organizacija košta oko 2,5 miliona evra. Košarka je nacionalni sport, ali prijatelji se vide kad ne ide baš sve kako je moglo da ide i košarci je ovog momenta potrebna pomoć svih onih koji je vole. Nadam se da će ta pomoć da stigne od svih i izjavama i materijalnim ulaganjima u održavanju vrhunskog proizvoda Jugoslavije i srpske države”, rekao je Vujošević za Sport klub.

On je izrazio i zabrinutost zbog selekcije igrača u klubovima kao što su Crvena zvezda i Partizan.

“To ne govori da će se tu razvijati mnogo novih igrača za reprezentaciju.”

Vujošević je, ipak, dao svoje viđenje kraha na Mundobasketu i sastava tima.

“Neprikosnoveno pravo selektora je da sastavlja državni tim, a u isto vreme on je taj koji snosi odgovornost. Mislio sam da će izostanak Teodosića lakše da se preboli, ali očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava. Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva… i lakše bi se uspostavila hijerarhija. Što se tiče Kalinića, smešno bi bilo da je zbog one izjave o Kosovu eliminisan sa spiska. Ja se nadam da nije, ali ni on ne bi trebalo da zaoštrava situaciju i treba da ostavi prostor da bude ponovo pozvan i da ima želju da ponovo bude deo srpskog tima. Ne treba da pravi zid koji ne može da se premosti. Kada to kažem, ne mislim o politici, već o tome što nije učestovao na Svetskom prvenstvu. Nikola je čovek koji nema smisla za politiku i on priča istinu, dok političari kažu da neće da daju Kosovo, a rade sve suprotno. Neće da ga daju da bi posle imali lične benefite, produženi mandat i tako dalje,” dodao je Vujošević.

1 KOMENTAR

  1. Legendo…oterali su te iz nase kosarke a napravio si sijaset igraca koji su mnogo dali srpskoj kosarci…

Comments are closed.