“Đukanoviću smeta da neko Crnu Goru smatra ‘prirodnim delom srpskog sveta’, zar je ‘prirodni deo albanskog sveta’, kad mu ne smetaju Rama i Haradinaj…”

2
Foto: Profimedia

(Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da crnogorski predsednik Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, optužujući Beograd da se mešao u unutrašnje stvari te države.

“Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”, rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Naveo je da je Đukanović na izborima 30. avgusta “izgubio od svog naroda, a ne od Srbije” i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozivao da se glasa za nekoga u Crnoj Gori, već albanski premijer Edi Rama i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

“Pa kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru ‘prirodnim delom srpskog sveta’? Zar je Crna Gora ‘prirodni deo albanskog sveta’ kad mu ne smeta mešanje Rame i Hardinaja”, upitao je Dačić.

On je ponovio da “nije Srbija vodila anticrnogorsku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umešavši se u unutrašnje stvari Srbije” priznanjem nezavisnosti Kosova.

“Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane sa plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti”, naveo je Dačić.

2 KOMENTARA

  1. Црна Гора и Црногорци у Црној Гори ме уопште не интересују, мене једино интересује када ће Србија да престане да буде део “црногорског света” ? Да џипови коначно престану да лете у ваздух “у сред бела дана”, и да се тај криминал коначно врати одакле је дошао. Да Србија престане да буде део црногорских клановских интереса. Када ?

Comments are closed.