Đukanovićev kum pod istragom zbog sumnje u finansijske malverzacije

0

 (Beta) – Crnogorsko specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv biznismena Dragana Brkovića, kuma predsednika Crne Gore Mila Djukanovića, zbog sumnje da je sa dvojicom sinova i izvršnim direktorom kompanije čiji je vlasnik, za višemilionski iznos oštetio tu kompaniju i sebi pribavio imovinsku korist, sapštilo je danas tužilaštvo.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević kazala je na konferenciji za novinare u Podgorici da je tužilaštvo početkom septembra donelo naredbu o sprovodjenju istrage protiv Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana, te izvršnog direktora kompanije “Vektra” Milića Popovića.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Vukčević je kazala da iz dokaza koje su tužioci prikupili proizlazi da su osumnjičeni tokom 2018. i 2019. godine za sedam miliona evra prodali deo imovine preduzeća, a da novac nije otišao za ono za šta je namenjen.

Objasnila je i da je taj novac fiktivnim ugovorima prenet na druge firme, medju kojima je i ugovor o transferu 2.000.000 evra na račun firme iz Abu Dabija, čiji vlasnik je jedan od osumnjičenih.

Tužiteljka Vukčević je rekla da je paralelno sa tom pokrenuta i finansijska istraga protiv osumnjičenih i sa njima povezanih lica.