Đukanović zatražio smenjivanje Nebojše Stefanovića, mediji pišu o sastancima u SNS širom Srbije

2
Medija centar Beograd

(Beta) – Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović zatražio je danas smenjivanje ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika beogradskog odbora stranke.

“Pošto nisam član Opštinskog odbora SNS Voždovac, kao što nisam ni član Gradskog odbora SNS Beograd, ali sam član Predsedništva i Glavnog odbora stranke, i ujedno sam narodni poslanik u Skupštini Srbije, imam potrebu kao neko ko voli svoju stranku i koji je u prvih 50 njenih osnivača, javno da se izjasnim da sam apsolutno za smenu kompletnog Gradskog odbora SNS Beograd, sa posebnim akcentom da sam za smenu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd”, napisao je Đukanović na Fejsbuku.

Stefanović je jedan od osnivača SNS, član je Predsedništva stranke, predsednik Gradskog odbora SNS Beograd, ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije. Bio je predsednik Skupštine Srbije, a potom ministar unutrašnjih poslova.

Nekoliko medija je večeras javilo da su širom Srbije počeli sastanci gradskih i opštinskih odbora SNS na kojima okružni partijski šefovi upoznaju članove stranke sa dešavanjima o kojima se u javnosti duže vreme spekulisalo, odnosno o sukobu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića sa Stefanovićem.

Južne vesti su navele da je niški odbor SNS izglasao nepoverenje Stefanoviću, ali i ministru zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru.

Ozonpres je javio da je večeras i u Čačku, posle više od godinu dana, održan sastanak gradskog odbora SNS na kojem je odlučeno da se Vučiću i nadležnim partijskim organima preporuči isključenje Stefanovića iz stranke.

2 KOMENTARA

  1. Рекло би се: партијски циркус, од месне партијске ћелије до врха СНС. Уствари, тако се диктатори свете својим дојучерашњим пријатељима и верним сарадницима. По оној; понози га до краја, јер ти се не клања до земљице црне.

Comments are closed.