“Đukanović se malo preigrao…”

1
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se crnogorski predsednik Milo Đukanović “preigrao” donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da će u litijama biti još više ljudi ako ih budu više napadali.

“Đukanović nije shvatio kolika je snaga, kao odgovor, ako na nešto udarite što nije samo politika već predstavlja nečiji identitet, nešto što je u genetskom kodu, što su svetinje”, rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, Đukanović je “napravio veliku grešku i preračunao se” jer je verovao onima koji smatraju da je sve u istraživanju javnog mnjenja i u kampanjama.

Dačić je podsetio da u Crnoj Gori uskoro predstoje izbori, tako da se krenulo u mobilisanje svih koji su za crnogorsku nezavisnost a smatraju da im nešto srpsko u tome smeta.

“Znam ljude koji su bili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista a sad su glavni u litijama”, rekao je Dačić.

Govoreći o Kosovu,  on je naveo da je “apsolutno nerealno” ako neko očekuje da će ga Srbija pod pritiskom priznati kao nezavisno.

“To ne bi odgovaralo ni situaciji na terenu, niti Priština kontroliše celo Kosovo, niti Srbija celu svoju teritoriju kako je definisano njenim Ustavom”, rekao je Dačić.

On je naveo da je između Beograda i Prištine potreban “nestandardni kompromis” koji bi značiio najmanje loše rešenje za sve.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. To ne bi odgovaralo ni situaciji na terenu, niti Priština kontroliše celo Kosovo, niti Srbija celu svoju teritoriju kako je definisano njenim Ustavom”, rekao je Dačić. Па где си био да то кажеш Ђорђу Петровићу (знаном и као “Црни”) ? Да понуди Турцима “нестандардни компромис” !

Comments are closed.