Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da će Crna Gora istrajati na postulatima multietničkog građanskog društva koje usvaja evropski sistem vrednosti, i da „uprkos brojnim političkim pritiscima kompromisa sa nacionalistima i onima koji žele da unište tekovine ove generacije, neće biti“.

Predsednik Crne Gore bio je gost na radnom ručku sa ambasadorima zemalja EU u Podgorici, u organizaciji Veselka Grubišića, ambasadora Republike Hrvatske koja trenutno predsedava Savetu EU.

U saopštenju se navodi i da je Đukanović ambasadorima „zahvalio na interesovanju i korisnim sugestijama, ističući da će vladavina prava kao preduslov ekonomskog razvoja i dalje biti ključni prioritet državne politike, kao preduslov za saradnju sa kredibilnim partnerima“.

Đukanović je, dodaje se u saopštenju, upoznao ambasadore sa aktivnostima i planovima Crne Gore u sprovođenju strukturnih reformi i jačanju investicione konkurentnosti.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav je uz podsećanje na veliku pomoć EU Crnoj Gori, izrazio zadovoljstvo „komunikacijom između prijatelja, što Crna Gora i EU jesu“.

„Ambasadori zemalja EU iskazali su visoke ocene za rezultate Crne Gore u izazovnom vremenu borbe sa koronavirusom i najvećim delom iskazali interesovanje za ekonomski oporavak države i stvaranje ambijenta za uređen i proaktivan investicioni ambijent, kao i za aktuelna kretanja u regionu“, navodi se u saopštenju.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-440-od-11-juna/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.