Đukanović: Sa nacionalistima nikada neće biti kompromisa…

0
Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da će Crna Gora istrajati na postulatima multietničkog građanskog društva koje usvaja evropski sistem vrednosti, i da “uprkos brojnim političkim pritiscima kompromisa sa nacionalistima i onima koji žele da unište tekovine ove generacije, neće biti”.

Predsednik Crne Gore bio je gost na radnom ručku sa ambasadorima zemalja EU u Podgorici, u organizaciji Veselka Grubišića, ambasadora Republike Hrvatske koja trenutno predsedava Savetu EU.

U saopštenju se navodi i da je Đukanović ambasadorima “zahvalio na interesovanju i korisnim sugestijama, ističući da će vladavina prava kao preduslov ekonomskog razvoja i dalje biti ključni prioritet državne politike, kao preduslov za saradnju sa kredibilnim partnerima”.

Đukanović je, dodaje se u saopštenju, upoznao ambasadore sa aktivnostima i planovima Crne Gore u sprovođenju strukturnih reformi i jačanju investicione konkurentnosti.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav je uz podsećanje na veliku pomoć EU Crnoj Gori, izrazio zadovoljstvo “komunikacijom između prijatelja, što Crna Gora i EU jesu”.

“Ambasadori zemalja EU iskazali su visoke ocene za rezultate Crne Gore u izazovnom vremenu borbe sa koronavirusom i najvećim delom iskazali interesovanje za ekonomski oporavak države i stvaranje ambijenta za uređen i proaktivan investicioni ambijent, kao i za aktuelna kretanja u regionu”, navodi se u saopštenju.