(VIDEO) Đukanović: “Palio sam baklju sa svoje zgrade, nisam prekršio zabranu”

3
Medija centar Beograd

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je sinoć oko 20.30 palio baklje, ali da je to činio sa svoje zgrade i da time nije prekršio policijski čas.

On je u kratkoj izjavi za list naveo da je baklju palio sa terase, iako se na video snimcima koji kruže po društvenim mrežama vidi da je bio na krovu višespratnice.

Danas podseća da je, u sredu uveče, pola sata nakon protesta #Bukomprotivdiktature tokom kojeg su građani Srbije lupanjem u šerpe, pištaljkama i petardama pridružili akciji #DigniGlas, u beogradskom naselju Vidikovac, ali i u Zemunu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, pristalice SNS-a su uz bakljadu skandirale protiv jednog od opozicionih lidera, predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa.

Ranije tog dana, tokom rasprave u Skupštini Vladimir Đukanović je pozvao građane da se svakoga dana u 20 i 30 sati pridruže akciji stop tajkunima i kriminalcima i da sa svojih terasa glasnom muzikom daju odgovor na lupanje u šerpe odnosno akciju „Bukom protiv diktature“ koja je počela u nedelju.

Savez za Srbiju (SzS) upitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića da li je neko iz tog ministarstva dao dozvole za kretanje ljudima koji su u sredu uveče, sa vrhova desetina solitera u Beogradu, palili navijačke baklje i druge pirotehnička sredstva.

Poslanik Demokratske stranke (DS) i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Balša Božović zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da mu da informaciju o broju osoba koje su privedene zbog sinoćnjeg „organizovanog divljanja huligana“ u vreme zabrane kretanja.

3 KOMENTARA

  1. Po kom osnovu je to tvoja zgrada poltroncino ruzna? Da ti nije deda ostavio u nasledstvo ceo soliter? Ili pak onaj vas obozavani koji vas smatra ovcama a vi svi VADIKALI sa promenjenim imenom (i to je dokaz koliko vredite) se medjusobno takmicite u dokazivanju da je u pravu. Gde vam je obraz i dostojanstvo?

  2. a 30 automobila koji su nakon 40 minuta otisli u koloni, nisu ni oni prekrsili zabranu?
    a policija koja se opste nije pojavljivala isto je sve u redu? Ono bar da se pojave da utvrde da je sve u redu?
    Djuka bizonce lepo ste culi sta mi komsije mislimo o tome i to je ono sto necete isterati iz Srbije. Ostajemo ovde jer ovo je nasa otadzbina, a vasa sveca je pri kraju.

Comments are closed.