Đukanović o ustoličenju Joanikija: “Nadam se da neću biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju…”

1
Printscreen/YouTube/ Al Jazeera Balkans

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je “intronizaciji (ustoličenje) mitropolita Joanikija na Cetinju dat neprimereno veliki značaj u državi koja je multiverska, sekularna i evropska”, prenose Vijesti.

“U dužem vremenskom periodu iz Srbije, beogradske Patrijaršije moglo se čuti mnogo neprimerenih reči na račun Crne Gore i Crnogoraca”, rekao je Đukanović.

On je naglasio da upućuje apel i da nije pametno insistirati na ustoličenju Joanikija na Cetinju i da je pametno ga izmestiti iz “Prestonice u neki od mnogih drugih hramova u Crnoj Gori”.

“I danas sam na Cetinju da doprinisem onome što nam je međunarodni zadatak. Nadam se da neću biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju”, rekao je Đukanović.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija planirano je za 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

1 KOMENTAR

  1. Морам да напишем пар речи јер сам, баш, алергичан на наступе и изјаве М.Ђ.
    Тога дана могао би отићи са г. Ердоаном и овим лажним и преварно наметнутим немачким намесником за БиХ(право да вам кажем заборавих му име, а што би га и знао и памтио) у Јајце, јер ту је настала болест која разара Црну Гору, БиХ и васцели регион. Лепо да одају почаст изумитељима и творцима ове болесне антисрпске хистерије која траје мање или више прикривено сво ово време.

Comments are closed.