Đukanović o sukobu sa Stefanovićem: “Ne pada mi na pamet da glumim budalu i da obojica i dalje sedimo u Predsedništvu SNS”

0
Medija centar Beograd

O sukobu koji postoji u vrhu Srpske napredne stranke, između Vladimira Đukanovića i Nebojše Stefanovića, a o kom je nakon Predsedništva te stranke govorio i Aleksandar Vučić, govorio je upravo Đukanović.

“Ja da skrivam istinu i glumim budalu i da obojica i dalje sedimo u Predsedništvu SNS, ne pada mi na pamet. Ja držim do morala. Ja da ga teram iz stranke neću, neka rade s njim šta god hoće”, rekao je Đukanović, a prenosi Blic.

Đukanović ističe i da nikada nije napao Stefanovića.

“Iznosio sam detalje o tome šta se događa u postupku u kojem sam angažovan. I ranije sam govorio šta u tom ministarstvu nije valjalo”, kaže Đukanović.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje da govori ono što misli Aleksandar Vučić, Đukanović odgovara da to govore oni koji su navikli da primaju naređenja.

“Baš me briga šta Vučić misli”, kaže Đukanović.

Na pitanje da li mu je Vučić nešto rekao nakon emisije sa Ilijom Milačićem, bivšim načelnikom beogradske Uprave kriminalističke policije, Đukanović kaže:

“Nije. Ništa mi o tome nije rekao. A i da mi kaže, ja od svog mišljenja živ ne odustajem. Mogu samo da me izbace iz stranke, ali mislim da se to neće desiti jer ljudi uviđaju šta je po sredi i ko je ko.”

Predsednik Vučić juče je posetio Sajam naoružanja sa ministrom Stefanovićem i izjavio da Stefanović veoma dobro radi svoj posao, a da će problemi između članova SNS biti rešavani u okviru stranke.

Vučić je na konferenciji za novinare na Sajmu rekao da u SNS “naše unutrašnje stranačke stvari rešavamo kako treba da rešavamo“, a da će državna pitanja rešavati državni organi.

“Ja sam slučajno vrhovni komandant oružanih snaga, pa čak i o tom pitanju mogu da sudim i nemamo nikakav problem. To što imam ili nemam da kažem Nebojši Stefanoviću rekao sam pre godinu dana i to sam tada završio”, rekao je Vučić.