“Đukanović nenajavljeno došao na Cetinje, demonstranti sklonili barikade”: Izveštaj Uprave policije

0

Milo Đukanović nenajavljeno je stigao na Cetinje 4. septembra, a demonstranti su tada sklonili barikade kako bi nesmetano mogao da uđe u Prestonicu.

To između ostalog piše u Posebnom izveštaju Uprave policije, u kojem je analizirano postupanje policijskih službenika u cilju obezbeđenja i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira na Cetinju 4. i 5. septembra, uoči ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

“Oko 18.30 časova na Cetinje je došao eskort, bez prethodne najave, sa štićenom ličnošću – predsednikom Crne Gore, gospodinom Milom Đukanovićem. Prilikom čega su demonstranti pomerili postavljene barikade kako bi kolona vozila nesmetano prošla prema samom gradskom jezgru. Po ulasku u Cetinje, predsednik je ušao u zgradu rezidencije, a zatim je u pratnji obezbjeđenja – pripadnika Uprave policije, Njegoševom ulicom došao u ugostiteljski objekat ‘Gradska kafana’ na Trgu kralja Nikole, gde se pridružio ostalim okupijenim građanima koji su se tu nalazili radi iskazivanja nezadovoljstva zbog održavanja ceremonije. Nakon određenog vremena, oko 23.00 časa, isti se povukao u svoju rezidenciju na Cetinju”, navodi se u izveštaju, prenose Vijesti.