Đukanović: Idem u Tiranu, ali smo malo zbunjeni zbog “mini Šengena”. Ne želimo inicijativu koja je supstitut za EU…”

1
Foto: Profimedia

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da planira da učestvuje na sastanku u Tirani o “mini Šengenu”, ali da Crna Gora ne želi inicijativu koja može u naznakama biti supstitut za evropsku integraciju.

“Kad je u pitanju ‘mini Šengen’, malo smo zbunjeni i tražimo dopunska objašnjenja i dobijamo ih kroz razgovore koje smo imali u Ohridu i koje ćemo krajem ove nedelje imati u Tirani. Nadam se da ćemo ih dodatno dobiti. Za sada je plan da idem u Tiranu”, rekao je Đukanović u emisiji “Živa istina” na RTCG, a preneo N1.

On je dodao da traže odgovore u kakvom je odnosu ova inicijativa sa aktuelnim inicijativama navodeći da je Crna Gora ne samo prihvatila svoje obaveze iz do sada potpisanih dokumenata o regionalnoj saradnji, nego ih vrlo uspešno implementira.

“Mi nemamo nikakav problem sa putovanjima i prema Crnoj Gori i iz Crne Gore sa ličnom kartom i tako dalje. I sa određenim pitanjima koja se tiču slobode protoka roba, usluga, kapitala… Dakle, za nas je prvo pitanje, ne želimo da usvajamo inicijative koje mogu biti u konfliktu sa inicijativama za saradnju koje smo već potpisali, koje već primenjujemo i koje nam otvaraju određene perspektive za dobijanje podrški za realizaciju nekih svojih važnih reformi. I drugo, nipošto ne želimo regionalnu inicijativu koja može i u naznakama nositi opasnost da se protumači kao supstitut za evropsku integraciju”, rekao je crnogorski predsednik.

1 KOMENTAR

  1. Milogorac pa to je Boziji dar za tebe, ima da valjas preko granice svasta i da punis svoju kasu.

Comments are closed.