Đukanović: “Dobar deo policije radio za Belivukovu bandu, ozbiljan deo vlasti učestvovao u tome”

3
Printscreen/YouTube/Prva televizija

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je da je dobar deo policije radio za bandu uhapšenog Veljka Belivuka i da bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović treba da “ide u zatvor” ako je bio pokrovitelj kriminalaca.

„Ozbiljan deo vlasti je učestvovao u tome. Dobar deo policije je radio za njih, pa su mogli da ubiju koga su hteli“, rekao je Đukanović u specijalnoj emisiji Televizije Pink, posvećenoj današnjem tekstu Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK o navodnoj tvrdnji Belivuka da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio usluge, prenosi N1.

Taj tekst je deo kampanje da bi se tražila ostavka Vučića, izjavio je Đukanović, uz konstataciju da “neko iz tužilaštva i suda dopušta da to izađe u javnost”.

Imali su razgranatu mrežu tužilaca i sudija, pojedini rukovodioci u pravosuđu ruše Vučića, tvrdi Đukanović.

Prema njegovim rečima, “95 odsto sudija su čestiti, ali neki ne izlaze iz ambasada i deo su hobotnice”.

Nebojša Krstić, nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, tekst KRIK-a je nazvao “političkom, kriminalnom i medijskom manipulacijom”.

„KRIK je neka vrsta mafijaškog megafona“, izjavio je Krstić.

Vlasnik lista Informer Dragan Vučićević je rekao da je najavio da će u četvrtak uveče objaviti ključni snimak na osnovu kojeg se može jasno zaključiti ko je nagovarao Belivuka da lažno optuži Vučića, ali da je, po savetu advokata, od toga odustao, jer bi mogao ugroziti krivični postupak i sudski proces.

3 KOMENTARA

  1. Vlast priznaje svoju umešanost u najstravičnije zločine! Svugde bi, odmah, morala da siđe sa vlasti. Neodrživo je bilo kakvo odugovlačenje. Osim, ako smo saglasni da smo najgori na svetu?

  2. Ово је изјава која управо потврђује део Беливуковог исказа. И свакако објашњава разлог зашто су то чинили, а то је зато што је био у служби власти.

  3. Pa sto se onda niko iz vrha policije ne hapsi?!
    Ovako ispada da vlast ne sme da ih hapsi jer ovi iz policije imaju neke informacije kojih se vlast plasi!

Comments are closed.