Dugin: “Darja ubijena pred mojim očima, nije nikada pozivala na rat”

0
(Beta/Investigative Committee of Russia via AP)

Uticajni ruski filozof Aleksandar Dugin nazvao je ubistvo ćerke Darje “terorističkim napadom koji je izvršio nacistički ukrajinski režim”.

Dugin, koji se danas prvi put oglasio nakon ubistva njegove ćerke, rekao je da su je neprijatelji Rusije podlo, tajno ubili, a da Darja nikada nije pozivala na nasilje i rat.

“Kao što svi znate, kao rezultat terorističkog napada koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, moja ćerka Darija Dugina je brutalno ubijena eksplozijom pred mojim očima. Bila je lepa pravoslavna devojka, patriota, vojni dopisnik, stručnjak za centralne kanale i filozof. Njeni govori i izveštavanje su uvek bili duboki, utemeljeni i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu, na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili”, navodi se u Duginovoj poruci na Telegramu, a prenosi RTS.

Politikolog i novinarka Darja Dugina, poginula je u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) ranije danas je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom.