DSS: Odbornici na Starom gradu koji glasaju za vladajuću većinu isključuju se iz stranke

1
Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da će odbornici te stranke koji prilikom formiranja vlasti u gradskoj opštini Stari grad budu glasali za koaliciju Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i SPAS-a Aleksandra Šapića, biti isključeni iz DSS.

DSS navodi da će odbornici Bojan Кalaba, Miljana Ostojić i Radoslav Novaković, koji su na proteklim lokalnim izborima izabrani na listi “Metla 2020-Miloš Jovanović – DSS”, a koji su najavili da će glasanjem podržati formiranje vlasti SNS-SPS-SPAS na opštini Stari grad, biti brisani iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije, u skladu sa članom 6, Statuta Stranke.

“Takvom svojom odlukom, donetom suprotno odlukama organa stranke o zabrani pravljenja koalicija sa vladajućim strankama, a nesumnjivo iz koristoljublja, ovi odbornici direktno su prekršili stranačku disciplinu zbog čega će trpeti najstrožu disciplinsku meru”, navodi se u saopštenju DSS.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Полит-комичар који је инсистирао да се учествује у том политичком “цирукусу” сада кажњава када се “аплаудира” на крају представе. Жалостан пад некада најпринципијелније странке на политичкој сцени Србије.

Comments are closed.