Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) ocenilo je danas da je neprelazak cenzusa na parlamentarnim izborima neočekivan i nezadovoljavajuć ali da, uprkos tim rezultatima, nema mesta raspravi o odgovornosti predsednika stranke Miloša Jovanovića.

Kako se navodi u saopštenju, Predsedništvo DSS je analizirajući izborne rezultate ocenilo da će to otežati budući rad stranke, dok su rezultati na lokalnim i pokrajinskim izborima dobri.

„Stranka je povratila parlamentarni status u pokrajinskoj skupštini i prešla je cenzus u najvećem broju gradova i opština u kojima je učestvovala na izborima“, dodaje se.

Dodaje se da je Jovanović otvorio raspravu o sopstvenoj odgovornosti za rezultate ali da je Predsedništvo DSS jednoglasno ocenilo da takvoj raspravi nema mesta.

„Predsedništvo stranke pružilo je apsolutnu podršku Milošu Jovanoviću, istovremeno podržavajući i njegovo uverenje prema kojem u bliskoj budućnosti mora doći do radikalnih promena u organizaciji i načinu funkcionisanja stranke o čemu će se govoriti na Glavnom odboru stranke koji će biti održan u septembru. Postignuta je i saglasnost o neophodnosti daljeg jačanja organizacije kako bi se spremno dočekali budući izbori, beogradski i naročito predsednički“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    25. juna 2020. 18:10

    Све се у овим "штеточинским" странчицама одвија по истој матрици, 1. локални председник подноси извештај и предлаже, (обратити пажњу, ПРЕДЛАЖЕ, или НУДИ ) своју оставку (мудро је не даје) и 2. углавном, унисоно, то се одбацује, јер је изгледа "ударање главом о зид" и био циљ, и не ништа више од тога ? Интереси странке, јесу (мање-више) нарушени, али то је подношљиво. Интереси народа, односно шта би могла да донесе, као резултат нека друга опција, нису ни за разматрање.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.