DS: “Za ulazak u Srbiju uvesti obavezan PCR test…”

0
Foto: Demokratska stranka

(Beta) – Demokratska stranka (DS) predložila je danas niz mera za borbu protiv koronavirusa, među kojima i da svi koji ulaze u Srbiju moraju da imaju urađen PCR test iz relativno kratkog perioda, kao što se to radi u većini zemalja.

“Da se poveća broj kovid ambulanti i poveća mogućnost testiranja – da se ne stvaraju užasavajuće slike redova i ukine višesatno čekanje, kao i da se poveća broj radnika u tim ambulantama”, saopštio je resorni odbor za zdravstvo DS, navodeći da je u aprilu ove godine predlagao povećanje broja medicinskih radnika i načine kako da se to izvede.

Odbor DS je naglasio da je neophodno “najhitnije razdvojiti pacijente koji se testiraju prvi put od onih koji dolaze na kontrolne testove”.

“Pojednostaviti odlazak bolesnika sa kućnog lečenja na RTG pluća – dovoljan je samo PCR test, i omogućiti da se pregledi te vrste rade u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji”, naveo je Odbor DS.

Predloženoj je i da se “najhitnije propiše i objavi najkraća moguća procedura koju svaki građanin treba da zna: šta radi kad dobije simptome (i koji su to), gde se najpre javlja, šta tačno treba da preduzme, kada i zbog kojih razloga ide i u koju kovid ambulantu, maksimalno skratiti birokratsku proceduru”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500