DS traži od Ekološkog ustanka da se ogradi od “sramnih poruka” na račun Đinđića: Jedan od govornika rekao da je “kriminalizovao zakone o privatizaciji”

1
Foto: Demokratska stranka

(Beta) – Demokratska stranka (DS) pozvala je danas organizatore Ekološkog ustanka da se ograde od, kako je navela “sramnih poruka” u vezi Zorana Đinđića a koje su se čule na današnjem skupu u Beoogradu.

DS je u saopštenju navela da “oštro osuđuje takve izjave ma sa koje strane dolazile”. 

“Očekujemo da to hitno urade ukoliko nam je isti protivnik i cilj – mafijaški režim koji je uzurpirao državu (kao i) uspostavljanje vladavine prava, izgradnja institucija i normalizacija života u srpskom društvu”, navodi se u saopštenju.

Dodali su da ni “18 godina od ubistva prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije i predsednika Demokratske stranke nisu prestali sramni napadi i pokušaj kriminalizacije njegovog lika i dela”. 

Na skupu je jedan od govornika rekao da je Đinđić “kriminalizovao zakone o privatizaciji i prodao fabrike u bescenje”.

1 KOMENTAR

  1. Истина се не може сакрити, иако се то стално покушава од стране ДС. Увек однекуд искоче неки “репови” и настаје паника са хитном “одбраном лика и дела”. Стога је боље на време суочити се са чињеницама, него стално понављати, готово догматски, лаж, надајући се да ће она постати истина. У овом случају неће. Превише је оних који су свесни тог времена и оних који су тада били на власти, да би их пароле ДС увериле у супротно. Темељи криминализације друштва су постављене у то време, то је чињеница од које ДС не може и неће побећи. Па сами министри су то тада изјављивали. Нисам ја давао изјаве за штампу да је, парафразирам, дотадашње радно законодавство озбиљна препрека већем улагању у привреду Србије, већ миистар у тадашњој влади. И до чега је то довело,… имамо данас у пракси. Ово је само део у општој криминализацији која је тада спроведена. И то је онај аргумент који се данашњој екипи на власти не може оспорити, када кажу у одговору својим појединим, данашњим политичким противницима, парафразирам, па те законе сте ви донели. И јесу. Стога је Еколошки устанак у потпуности на основама историјске истине, јер једино са таквим поставкама, у политици може напред. А ДС са својим самообмањивањем, достиже све ниже и ниже нивое подршке бирача. Стога је један од првих корака ка било каквом радикалном преокрету, катарза кроз коју морају проћи, са првом констатацијом да је “ОН” био криминалац, небитно из којих разлога или интереса, и да се у то име извињавају српском народу, како због њега, тако и због свих оних после њега, који “нису скренули са његовог пута”.

Comments are closed.