DS: Sankcije Vučićevim saradnicima dokaz da Srbijom vlada mafija

0
Foto: Demokratska stranka

 (Beta) – Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da sankcije koje je SAD uvela nekim od bliskih saradnika predsednika Aleksandra Vučića predstavljaju dokaz da Srbijom vlada mafija.

“DS već dugo unazad upozorava na spregu izmedju organizovanog kriminala i državnog vrha Srbije, što je još jednom potvrdjeno uvodjenjem sankcija SAD Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću”, navela je DS u saopštenju i podsetila da su oni osumnjičeni i za ubistvo političara sa Kosova Olivera Ivanovića.

Ta stranka je navela da je kriminalna grupa Veselinovića i Radoičića osumnjičena za trgovinu drogom, novcem, narkoticima i oružjem a da je “javna tajna” da su pod Vučićevom zaštitom učestvovali u direktnim dogovorima sa političarima, kako bi obezbedili pobedu stranaka na izborima ili odredjenih kandidata.

“Nije slučajnost to što se Vučić i njegovi bliski saradnici svako malo dovode u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama u regionu. Odavno je već jasno da je upravo Vučić šef mafije u Srbiji i da njegov režim počiva na strahu, prinudi i uceni koju obezbedjuju upravo kriminalci. Tokom poslednjih deset godina učinili su sve da Srbiju pretvore u mešavinu latinoameričke, bliskoistočne i istočnoevropske diktature”, navela je DS.