Državni vrh danas u Kruševcu: Obeležavanje Vidovdana i 650. godišnjice osnivanja grada

0
Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić i ministri danas će posetiti Kruševac, povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, gde će održati posebnu sednicu Vlade, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić će u 9 časova ujutro položiti venac na Spomenik kosovskim junacima, koji se nalazi na centralnom gradskom trgu, nakon čega će u 9.30 učestvovati na sednici Vlade Srbije. 

On će, nakon toga, obići i obnovljeni Dijagnostički centar.

Premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović će prepodne prisustvovati prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka, u Biznis inkubatoru na Jasičkom putu. 

Predsednici Vlade će popodne biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje Grada Kruševca.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević održaće sastanak sa predstavnicima ratnih vojnih invalida u zgradi Gradske uprave, a kasnije i uručiti donaciju Gerontološkom centru, nakon čega će posetiti Centar za osobe sa invaliditetom.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obići će JKP “Gradska toplana”, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetiće Medicinsku školu u Kruševcu, nakon čega će prisustvovati potpisivanju ugovora o izgradnji vrtića u zgradi Gradske uprave.

Ministarka pravde Maja Popović posetiće Vaspitno-popravni dom Kruševac, a ministarka privrede Anđelka Atanasković obići će Stari aerodrom, pa čće prosustvovati otvaranju nove fabrike “Obilićevo” u Jasikovcu, Perunovac.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar finansija Siniša Mali obići će park “Slobodište” i Šarengrad – dino park, dok će ministar omladine i sporta Vanja Udovičić položiti kamen temeljac za stadion “Jedinstvo”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obići će novu kovid-bolnicu Parunovac.