Državni sekretar SAD: “Ruski zločini u Ukrajini se povećavaju iz sata u sat. Treba li uopšte Rusiji dozvoliti da zadrži svoje mesto u Savetu UN-a za ljudska prava?”

1
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Američki državni sekretar Antoni Blinken upozorio je da se ruski „zločini“ u Ukrajini „povećavaju iz sata u sat“, dok raketni napadi “pogađaju bolnice, škole i stambene zgrade”.

Obraćajući se Savetu Ujedinjenih nacija za ljudska prava, on je rekao da ruski „ničim izazvan i neopravdani napad na Ukrajinu“ stvara strašnu krizu ljudskih prava i humanitarnu krizu u Ukrajini.

“Moramo poslati odlučnu i jedinstvenu poruku da predsednik (Vladimir) Putin to bezuslovno zaustavi”, rekao je Blinken, a prenosi Gardijan.

Blinken je takođe postavio pitanje da li Rusiji treba dozvoliti da zadrži svoje mesto u Savet?

“Možemo se razumno zapitati da li nekoj državi članici UN koja pokušava da preuzme drugu državu članicu UN, a istovremeno vrši užasne povrede ljudskih prava i izaziva ogromnu humanitarnu patnju, treba dozvoliti da ostane u ovom savetu”, rekao je Blinken.

1 KOMENTAR

  1. Gde je taj Blinken bio kad su bombardovali Jugoslaviju, zao mi je Ukrajinaca oni su koleteralna steta kao i mi kad se veliki prepucavaju. Ali zasto taj Blinken nije rekao Putinu dobro necemo Ukrajinu u NATO i sad nebi do svega ovog doslo. Ali sta je njih briga za Ukrajinski narod oni samo kalkulisu kako ce naneti stetu Rusima a kao fol liju suze. Kakvi licemeri.

Comments are closed.